Militair Verpleegkundige
Je volgt bij Defensie de opleiding tot Onderofficier Algemeen Militair Verpleegkundige. Je bent dan verpleegkundige en leidinggevende. Je bied de beste medische zorg aan militairen van de Landmacht en bij nood aan burgers tijdens inzet in eigen- of buitenland. Dat doe je samen met geneeskundig verzorgers die jij aanstuurt.
Je kan in het buitenland werken bij een militaire missie, of in Nederland bij het veteranen hospitaal. Je voert je werkzaamheden dus uit binnen een hospitaal of een hulppostploeg, die gewonden en patiƫnten ontvangt, behandelt en gereedmaakt voor transport naar een andere geneeskundige installatie. Onder leiding van een militair arts verricht je zelfstandig je geneeskundige taken en stuur je daarnaast vier geneeskundige verzorgers aan. Ook geef je les voor de basis militaire vaardigheden en specifiek medische vaardigheden aan je eigen personeel maar ook aan te ondersteunen eenheden.
Wat heb je nodig?
- HBO-V diploma
- BIG-geregistreerd
- Leeftijd: 17 – 28 jaar en 11 maanden
- Lengte: Minimaal 1.55m
- Zwemdiploma (mag je ook halen na sollicitatie)
- Fysieke belastbaarheid: 1
- Initiatiefrijk
- Je durf verantwoordelijkheid te nemen
Als Onderofficier Algemeen Militair Verpleegkundige word je bij een van de Landmachteenheden in het land gelegerd. Je neemt daar ook deel aan oefeningen. Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden. Voordat je aan de slag gaat, doorloop je eerst de Onderofficiersopleiding op de Koninklijke Militaire School in Ermelo. Deze opleiding duurt acht maanden en ziet er als volgt uit:
- 3 maanden Algemene Militaire Opleiding (AMO), waarin je alle militaire basisvaardigheden leert;
- 5 maanden algemene instructiebekwaamheidscursus (AIB), waarin leren leidinggeven centraal staat.
Je opleidingsperiode wordt afgesloten met een vakgerichte opleiding bij het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum in Hilversum.
Een rijbewijs is niet verplicht. Je kunt deze wel gratis halen bij defensie.
Je vindt het een uitdaging om in een team te werken met artsen, verpleegkundigen en ander militair personeel.
Ook kun je bij de Landmacht als Officier Anesthesiemedewerker en Officier Operatieassistent werken.